Kost- og motionspolitik

Som et redskab til at fastholde og formidle holdninger omkring sund kost og motion, har skolen udarbejdet en kost- og motionspolitik, som du kan se nedenfor.

Den tager udgangspunkt i de officielle kostråd som du kan finde på nedenstående link

Kostpolitik

Skolens primære sigte med at give eleverne en sund kost er at gøre eleverne i stand til:
  • at kunne lære • at kunne yde ved fysiske aktiviteter
  • at kunne fungere i en social sammenhæng
  • at blive bevidst om kostens betydning for en persons sundhed og velvære både under skoleopholdet, men også på sigt

Denne målsætning søges opnået gennem:

• det daglige møde med en sund, varieret og velsmagende kost ved 3 obligatoriske hovedmåltider og 3 tilbud om mellemmåltider
  • bevidstgørelse af kostens betydning
  • leve op til de 8 kostråd (se bilag)
  • mulighed for frugt eller grønt til hvert måltid

På Salling Efterskole er det vigtigt at smage på maden, der udelukkende fremstilles i eget køkken. I køkkenet læg-ges der vægt på et frisk og alsidigt udvalg af råvarer, ligesom råvarekvalitet og servering er vigtig f.eks: hjemmebagt rugbrød, forskellige hjemmebagte grovboller og flütes, melonsalat og broccolisa-lat.

Den varme mad serveres som hovedregel ved bordene, undtagelsesvis kan nævnes salatbuffet, ta’ selv bord m/ lasagne eller flødekartofler.

Hoved- og mellemmåltider serveres på ta’ selv borde.

Der er mulighed for specialkost ved behov. (Vegetar, religion, allergi eller lign.)

Motionspolitik:

Skolens primære baggrund for at eleverne skal dyrke motion er:
  • at eleverne vænner sig til at dyrke motion regelmæssigt
  • at eleverne har et godt selvværd
  • at eleverne føler ansvar for deres egen krop og sundhed
  • at eleverne oplever sammenhængen og konsekvensen mellem: motion + kost = læring + koncentration
Dette søges opnået gennem:
  • motion på skoleskemaet og én ugentlig motionsaften
  • frivillige tilbud om motion
  • bevidstgørelse af motionens betydning

Aftensmad

Morgen- og aftensmad er fra ta´selvbord. Middagsmaden - der er den varme ret - serveres ved bordene.

De 3 hovedmåltider er tvungne. Herudover er der formiddagskaffe med boller og pålæg, eftermiddagskaffe samt natmad kl. 21.30

EU-Skoleordning for frugt

Vi deltager i EU-skoleordningen for frugt, grønt og mælk

Tilknyttet fil:
Kost- og motionspolitik (40 kB)
22 feb 2019
1 mar 2019