Formål og værdigrundlag

Skolens formål

Salling Efterskoles formål er at drive en grundtvigsk efterskole inden for rammerne af de gældende love om de frie kostskoler.

Det er Salling Efterskoles nærmere formål, at

• fremme elevernes kreative og praktiske kunnen ved at vægte gymnastik, musik, håndværks- og idrætsfag højt

• skabe samvær og fællesskab, som bygger på tillid, tryghed og frihed under ansvar

• fremme elevernes medansvarlighed

Skolens værdigrundlag

Skolens værdigrundlag er, ligesom skolens formål, godkendt af repræsentantskabet.

Værdigrundlag
Salling Efterskole har - med kostskolelivet som det centrale omdrejningspunkt - følgende grundlæggende værdier:

• Vi tror på, at gensidig respekt, forventninger og det at stille krav til hinanden er grundlæggende elementer i opdragelsen og udviklingen af den enkelte elev.

• Vi tror på, at det personlige møde mellem elever og personale gennem et afvekslende skoleår vil være med til at udvikle den enkelte elev både fagligt og personligt.

• Vi tror på en skole, som er elevens andet hjem og hvor hjælpsomhed, ansvarlighed, fællesskab og tolerance er nøgleord i hverdagen