FAQ - spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål fra nye elever, gamle elever , forældre, ....

God hjemmeside fra Efterskoleforeningen

Vi har samlet lidt udsagn fra tidligere elever her

Er I en gymnastik / idrætsefterskole?

Nej, men vi har lige så mange gymnastiktimer som mange idrætsefterskoler har. Vi har tilsvarende faciliteter, ex, fra 1. feb. 2014 helt nyt 800 m2 stort springcenter med 3 stortrampoliner, springgrave, pomfritgrav og fasttrackbane. Springcenteret kommer til at ligge i forlængelse af vores nuværende idrætshal.

Alle elever har 4 ugentlige gymnastiktimer og der mulighed for tilvalg af yderligere 4 timer med gymnastik-linje. Herudover er der tilvalg på 2 timer i spring eller rytme m.v. i en del af året. Skolen har udover springcenteret egen gymnastiksal og idrætshal med alle faciliteter. Herunder bl.a. airtrack og springgrav.

I boldspil er der mulighed for valg af 4 ugentlige timer i såvel fodbold om håndbold.

Vi samarbejder i håndbold med HRH-74, så du har mulighed for at opprioritere din træning.

Vi samarbejder i fodbold med Skive IK, så du har mulighed for at opprioritere din træning.

Tilbyder i specialundervisning?

Salling Efterskole er en ganske almindelig efterskole, der ikke yder særlig hjælp i form af specialundervisning til elever med store vanskeligheder i de grundlæggende fag. Dog er der altid lærere til stede - og de vil gerne yde lektiehjælp i fritiden.

Er der ikke en samlet oplysningsside ??

Jo da.

På efterskolernes hjemmeside er der en hel side om os.

besøg den på:

Må man tage sin egen PC med?

Ja !

Faktisk har næste alle elever en bærbar PC med til undervisningen.

Der er trådløst net over hele skolen. (nettet er lukket fra 22.30 - 06.00)

Er I en boglig efterskole?

Ja, men der er plads til alle. Vi forlanger - og forventer - at alle yder det de kan. Der er lektier til alle timer og ugentlige afleveringer.

Har I internet?

Der er trådløst net over hele skolen

Kan man få fri til træning i sin gamle klub?

Ja, men kun én aften pr. uge. Derudover er der mulighed for at komme hjem til kamp i weekenden og tilbage på skolen igen.

Er der mange der rejser hjem?

Ja, - og nej!

Vi oplever naturligvis, at ikke alle falder til. Det er sjældent skolen, de er utilfredse med, men de siger, at de "oplever for lidt tid til sig selv". Der sker noget på en efterskole hele dagen og derfor også i tidsrummet fra 14 - 17, hvor der tit er stille i hjemmet. Det er denne "stilhed" nogle savner.

Er der garanti for at man får sit liniefag?

Nej, men vi garanterer, at vi gør det vi kan for at du får dit ønske opfyldt. Praktiske forhold kan gøre at det ikke kan lade sig gøre.

Kommer der ekstra udgifter ?

Nej. Ugeprisen er incl. alt. Både gymnastikdragt, træningsdragt, udlandstur og undervisningsmaterialer.

21 dec 2018
16.00 - ca. 17.30
11 jan 2019
Eftermiddag til Eftermiddag